Богатирьова: Розширення ГУАМ і запуск Одеса-Броди можуть гарантувати енергобезпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богатирьова: Розширення ГУАМ і запуск Одеса-Броди можуть гарантувати енергобезпеку

Казна та Політика
366
Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Раїса Богатирьова вважає, що розширення ГУАМ як нової моделі безпеки та запуск нафтопроводу Одеса-Броди в проектному режимі надасть додаткові гарантії в частині енергетичної незалежності та безпеки Чорноморського регіону і Європи в цілому.
Як повідомили в четвер в апараті РНБО, про це вона повідомила протягом робочого візиту в США під час зустрічі з радником кандидата на посаду президента США від Демократичної партії Барака Обами з питань України, Білорусії та Молдавії Джоном Тедструмом.
Крім того, на зустрічі із Дж.Тедструмом секретар РНБО підкреслила, що політика України відносно військового конфлікту в Грузії базується винятково на дотриманні міжнародного права і продиктована національними інтересами.
"Ми б хотіли бачити Росію другом та ефективним стратегічним партнером України. Це завжди можливо, коли відносини базуються не тільки на традиціях і спільній історії, але й на принципах рівності, взаємоповаги, довіри і прав народів на самовизначення та територіальну цілісність", - переконана Богатирьова.
Секретар РНБО також висловила надію, що військовий конфлікт на Кавказі буде вирішений політичними інструментами і забезпечить стабільність і безпеку розвитку причорноморського регіону, де перебувають стратегічні інтереси України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас