Росія може скоротити експорт нафти в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може скоротити експорт нафти в Європу

Енергетика
505
Уряд РФ може запропонувати, щонайменше, одній нафтовій компанії скоротити поставки нафти в Європу у відповідь на погрози введення санкцій, пов'язаних з позицією Росії в грузино-південносетинському конфлікті.
"Почали циркулювати чутки" про ймовірне скорочення постачаннч через нафтопровід "Дружба", що забезпечує нафтою Польщу і Німеччину, а також про те, що керівникам компанії ЛУКОЙЛ зробили попередження, передає Reuters з посиланням на британські ЗМІ.
Скорочення постачання може відбутися вже з 1 вересня ц.р., повідомили джерела. За словами представників Лукойла, вони нічого не знають про плани скорочення постачання. Повідомляється також, що в Кремлі відмовилися від коментарів.
Нагадаємо, що напередодні голова МЗС Франції Бернар Кушнер заявив, що ЄС має намір розглянути можливість введення санкцій відносно Росії у зв'язку з подіями в Грузії. У відповідь міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав цю ідею продуктом "хворої уяви", а постійний представник РФ у Євросоюзі Володимир Чижов закликав Євросоюз утриматися від введення санкцій щодо Москви. На думку Чижова, санкції можуть негативно відбитися на самому Євросоюзі, причому в рівній, якщо не в більшій, мірі, ніж на Росії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас