Toyota відмовилась від планів стати світовим лідером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota відмовилась від планів стати світовим лідером

604
Японська Toyota Motor Corp. під впливом поганої кон'юнктури в США відмовилася від планів вийти в 2009 р. на перше місце у світі із продажу автомобілів.
Штаб-квартира компанії оголосила сьогодні, що має намір реалізувати до кінця грудня по всім світі 9,7 млн. машин - замість 10,4 млн., як раніше передбачалося. У результаті на першому місці на планеті як і раніше залишиться американська General Motors, що також зазнає великі проблеми зі збутом.
У нинішньому році Toyota уже урізала плани глобальних продажів з 9,85 млн. до 9,5 млн. Це пов'язано зі скороченням збуту в США під впливом проблем з американською кредитною системою, а також зі збільшенням цін на моторне паливо у всіх країнах світу, передає Прайм-ТАСС.
У той же час, корпорація має намір збільшувати обсяг продажів на ринках, що ростуть, - у Китаї, на Близькому Сході та ін. Вона планує також поступово переносити центр ваги у своїх планах на виробництво більш економічних невеликих автомобілів і машин з гібридними бензиново-електричними двигунами.
Виробнича структура Toyota нараховує 12 заводів у Японії і 46 виробничих компаній в 27 країнах, які випускають комплектуючі для марок Toyota та Lexus. У цей час у компанії працює більше 246 тис. осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас