Росія не відмовиться від співробітництва з Україною в авіавиробництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не відмовиться від співробітництва з Україною в авіавиробництві

Казна та Політика
335
Росія не відмовиться від співробітництва з Україною в сфері авіабудування і, у першу чергу, це стосується ВАТ “Мотор Січ”, незважаючи на зроблені раніше заяви про можливе скорочення подібного співробітництва.
Про це заявила УНІАН аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Інна Перепелиця.
На її думку, Росія сьогодні не зможе так просто відмовитися від вироблених на "Мотор Січ" двигунів і замінити їх якими-небудь іншими, оскільки пошук нового партнера або налагодження свого виробництва, у випадку відмови від вертолітних двигунів "Мотор Січ", відкине Росію назад на три роки.
До того ж Перепелиця вважає малоймовірним будівництво Росією нового заводу у зв'язку з терміном запуску такого виробництва, а також з досить великими витратами на його будування (приблизно півмільярда доларів).
За словами експерта, заміна українських двигунів двигунами інших виробників украй невигідна Росії, оскільки ціни на аналогічну продукцію за кордоном вищі на 20%.
До того ж, за інформацією Перепелиці, "Мотор Січ" збирає свої двигуни на основі російських комплектуючих, тому які-небудь дії зі скорочення співробітництва, у першу чергу, позначаться негативно на російських виробниках.
"Мотор Січ" - це унікальна компанія, на яку необхідно дивитися в довгостроковій перспективі, це стосується і її акцій", - відзначила аналітик.
Нагадаємо, раніше Росія не раз заявляла про можливість скорочення свого співробітництва з Україною в авіабудуванні, зокрема і з "Мотор Січ".
ВАТ "Мотор Січ" об'єднує вісім машинобудівних заводів. Займається виробництвом, випробуванням, ремонтом і технічним обслуговуванням 55 типів авіадвигунів для 61 типу літаків і вертольотів. На підприємстві виготовляють ракетні двигуни та двигуни для безпілотних літальних апаратів, газотурбінні установки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас