Нерезиденти позбавляються від українських держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерезиденти позбавляються від українських держоблігацій

Фондовий ринок
636
Нацбанк учора повідомив, що до 26 серпня обсяг облігацій внутрішнього держзапозичення (ОВДЗ), яким володіли нерезиденти, знизився до найнижчого рівня за останні два роки - 916,19 млн грн.
З початку 2007 року обсяг ОВДЗ у нерезидентів ніколи не опускався нижче 1 млрд грн, і ще 7 квітня цього року в іноземних інвесторів були держпапери на суму 2,459 млрд грн. Банкіри відзначають, що нерезиденти виходять із українського ринку облігацій, тому що він став їм нецікавий через політичні ризики, що збільшилися, України та усього Чорноморського регіону.
За словами директора казначейства одного із закордонних банків, що побажав залишитися неназваним, інвестори очікують вигідного курсу на міжбанку (дешевого долара) і продають приналежні їм ОВДЗ або чекають їх погашення Мінфіном.
Найближче погашення відбудеться 3 вересня (на 578,117 млн грн). "Нові облігації ніхто з наших клієнтів не купує, - відзначив банкір. - Якщо їхня прибутковість ще підніметься хоча б на 1,5-2%, то, можливо, ми будемо купувати".
Нагадаємо, 18 серпня Мінфін підвищив прибутковість дво- і трирічних облігацій до 10% та 11%.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас