Тарифи на комунальні послуги протягом І півріччя були підвищені в низці регіонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на комунальні послуги протягом І півріччя були підвищені в низці регіонів

Казна та Політика
169
Тарифи на житлово-комунальні послуги протягом січня-червня 2008 року були підвищені в низці регіонів України, повідомляється в матеріалах, підготовлених до прес-конференції міністра ЖКГ Олексія Кучеренка, присвяченій підсумкам роботи відомства за перше півріччя.
Відповідно до матеріалів, цього року станом на 1 липня тарифи для населення були підвищені в 17 містах на послуги водопостачання та водовідведення, в 10 містах - на послуги теплопостачання, в 13 містах - на послуги з утримування будинків, споруд і прибудинкових територій.
При цьому, найвищі тарифи для населення серед обласних центрів у першому півріччі були встановлені в Луцьку та Ужгороді на послуги водопостачання і водовідведення, в Ужгороді та Херсоні - на послуги теплопостачання, у Тернополі та Луганську - на послуги з утримування будівель, споруд і прибудинкових територій.
Найнижчі тарифи для населення були встановлені в Києві і Черкасах на послуги водопостачання, у Харкові та Києві - на послуги водовідведення, у Севастополі та Києві - на послуги теплопостачання, у Сімферополі і Чернівцях - на послуги з утримування будівель, споруд і прибудинкових територій.
У матеріалах також відзначено, що місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування продовжують у низці регіонів перекладати на комерційних споживачів частину витрат з надання комунальних послуг для населення з метою стримування збільшення тарифів.
Раніше, у липні, секретаріат президента України в особі заступника голови відомства Романа Безсмертного заявляв стурбованість тарифами на житлово-комунальні послуги, які встановлені в окремих регіонах.
При цьому Безсмертний відзначив, що розрахунок цих тарифів часто здійснюється закрито, без діалогу із суспільством, що провокує конфлікти з місцевою владою. На думку представника секретаріату глави держави, підвищення тарифів має такий негативний наслідок, як нагромадження заборгованостей за оплату комунальних послуг.
У той же час, як вважають у міністерстві ЖКГ, плавне збільшення вартості тарифів, передбачене в схваленій у липні урядом загальнодержавній програмі реформування та розвитку житлово-комунального господарства до 2012 року, дозволить протягом чотирьох років вивести тарифи на повну самооплатність.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас