НБУ знову вирішив рефінансувати банки під заставу акцій їхніх великих власників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ знову вирішив рефінансувати банки під заставу акцій їхніх великих власників

399
Національний банк України (НБУ) відновив проведення експерименту, у рамках якого банки зможуть залучати рефінансування центрального банку під заставу акцій їхніх великих власників.
Відповідне рішення закріплене постановою НБУ №254 від 21 серпня, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна".
"На період до вступу в силу постанови правління НБУ від 25 липня 2008 року №215 "Про затвердження змін у положення про регулювання НБУ ліквідності банків України" відновити проведення експерименту щодо прийняття в забезпечення кредитів рефінансування акцій власників істотної участі банків", - говориться в постанові.
Відповідно до документа, акції банків приймаються в забезпечення кредитів рефінансування в розмірі 90% від суми їхньої балансової вартості на останню звітну дату. Постанова НБУ №254 уже набула чинності.
Як повідомлялося, НБУ почав даний експеримент навесні 2008 року, але в липні перервав його, вирішивши закріпити відповідний механізм на нормативному рівні. Нацбанк був задоволений підсумками експерименту: за три місяці його проведення 13 банкам під заставу акцій їхніх великих власників було надано рефінансування на загальну суму 840 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас