Мінтранс занепокоєний нелегальними перевезеннями в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтранс занепокоєний нелегальними перевезеннями в Києві

260
Міністерство транспорту та зв'язку стурбовано ситуацією, що склалася на ринку автомобільних перевезень пасажирів у столиці. Щоб вирішити це питання, відомство має намір побудувати ще одну автостанцію на прилеглій до Центрального залізничного вокзалу території.
Як повідомляє прес-служба Мінтрансзв’язку, нелегальні перевізники "не тільки завдають шкоди легальним перевізникам і державі, але й загрожують безпеці пасажирів".
За даними відомства, це усуне порушення в частині відсутності дозвільних документів на відправлення із цієї території і "дозволить забезпечити існуючий попит у якісних і безпечних перевезеннях, закріпить правову відповідальність за технічний і санітарно-гігієнічний стан будівель, обладнання".
За даними транспортного відомства, прогнозовані мінімальні прибутки від будівництва автостанції, з огляду на великий пасажиропотік, будуть становити 150 тис.грн. - 250 тис.грн. щодня. При цьому сама автостанція "може бути побудована за кілька тижнів".
Із пропозицією будівництва автостанції і з проханням дати доручення КП "Київавтопарктранссервіс" заборонити виділяти місця для паркування нелегальним перевізникам Мінтрансзв’язку "неодноразово зверталося в Київську міську державну адміністрацію".
У Мінтрансзв’язку відзначили, що кожна рейдова перевірка на прилеглій до Центрального і Південного залізничних вокзалів території щодня виявляє близько 60-100 порушень автотранспортного законодавства і завершується накладенням штрафних фінансових санкцій на суму близько 100 тис.грн.
Торік анульовані 2007 ліцензій. Цього року, станом на 26 серпня, перевірені 200 тис. 812 транспортних засобів. При цьому виявлені 55 тис. 712 порушень (20 тис. - нелегальні перевізники).
Накладені фінансові санкції на суму більше 22,6 млн.грн., з них 11,3 млн.грн. - на нелегальних перевізників. За недотримання виконання ліцензійних умов 1 тис. 577 перевізникам анулювали ліцензії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас