У світі нараховується майже півтора мільярда бідняків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі нараховується майже півтора мільярда бідняків

116
Частка незаможних жителів планети скорочується, а їхнє абсолютне число росте. Сьогодні їх більше 1,4 млрд. людей. Такі дані надав Світовий банк.
Так, раніше до бідняків відносили тих, хто живе менш ніж на $1 на день. Відтепер бідними будуть вважатися ті, чиї доходи не перевищують $1,25.
Як повідомляє Центр новин ООН, у новому документі "Світ, що розвивається, бідніший, ніж ми думали, але боротьба з бідністю успішно триває" експерти Світового банку переглянули оцінки бідності, починаючи з 1981 року, і прийшли до висновку, що в 2005 році 1,4 млрд. людина існувала менш ніж на $1,25 на день.
За економічними оцінками експертів, чисельність бідного населення у світі в цей час вища, ніж здавалося раніше. "Нові оцінки є значним кроком уперед у методиці вимірювання бідності, оскільки вони засновані на набагато більш точних даних щодо цін, що дає можливість порівнювати рівень бідності в різних країнах", - заявив директор Групи з дослідження в сфері розвитку Світового банку Мартін Равайон.
Нагадаємо, раніше директор регіонального бюро програми розвитку ООН у країнах Європи та СНД Коре Удовички заявив, що селяни в Україні найбільше страждають від бідності. Так, на сьогоднішній день 40% жителів сільської місцевості не можуть забезпечити себе найнеобхіднішим. Причинами цього міжнародні експерти називають неефективний перерозподіл ресурсів держбюджету, застарілу систему охорони здоров'я і нерозвинену мережу соціальних послуг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас