У Росії будуть їсти тільки вітчизняних курей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії будуть їсти тільки вітчизняних курей

Аграрний ринок
356
Частина урядових субсидій сільському господарству в розмірі 21 млрд. рублів щорічно піде строго на розвиток птахівництва, оскільки Росія заявила про готовність розірвати частину угод по СОТ, які забезпечують постачання американського курячого м'яса в Росію.
Про урядові вкладення в національний АПК 27 серпня 2008 року оголосить на засіданні профільної комісії перший віце-прем'єр Віктор Зубков. Ці витрати вже закладаються в проект бюджету. Російські лобісти готові забезпечити заміщення імпорту в птахівництві в найкоротший термін.
Заступник голови комітету з агропродовольчої політики Сергій Лисовський вважає, що російський ринок м'яса птиці становить 3,4 млн. тонн ($8-8,5 млрд. в оптових цінах), з яких 2,1 млн. тонн - вітчизняного виробництва ($5,4 млрд. в оптових цінах), 1,3 млн. тонн - імпорт ($2,5 млрд. в оптових цінах), 70% якого поставляється зі США (близько 900 тис. тонн; $1,75 млрд. в оптових цінах).
При цьому існуюча потреба в м'ясі птиці в Росії - 2,8 млн. тонн від сили, що вже означає перевищення попиту пропозицією. Вітчизняні виробники, на думку Лисовського, здатні заповнити російський ринок уже сьогодні, а через рік вони зможуть наростити виробництво відсутніх на сьогодні для задоволення попиту 700 тис. тонн.
За оцінкою аналітика ”Ренесанс Капітал” Наталі Загвоздіної, обсяг усього російського ринку м'яса птиці становить 3,5 млн. тонн ($9 млрд. у роздрібних цінах), на імпорт припадає $2,7-3 млрд. Гасло забезпечення продовольчої безпеки Росії, улюблене головою Мінсільгоспу Олексієм Гордєєвим, одержить бюджетне наповнення завдяки урядовим субсидіям в 2009-2012 р.
З них 8 млрд. руб. буде щорічно направлятися на додаткові субсидії для закупівлі мінеральних добрив, 9 млрд. руб. - на розвиток молочної (5 млрд. руб.) і м'ясної (4 млрд. руб.) галузей, 2,3 млрд. руб. - на субсидування процентних ставок по кредитах, 1,7 млрд. руб. - на організацію зернових інтервенцій.
Адже комісія також буде розглядати питання про збільшення субсидування кредитів сільгоспвиробникам із двох третин до 100% ставки рефінансування ЦБ РФ, і про продовження терміну субсидування кредитів на проекти в сфері молочного та м'ясного тваринництва по великій рогатій худобі з восьми до 15 років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас