Індекс обновив мінімум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс обновив мінімум

Фондовий ринок
257
Індекс ПФТС вчора обвалився на 4,77% - до 543,63 пункту. Активність на ринку знизилася в порівнянні з попереднім днем - було укладено 403 угоди на суму 34,63 млн. грн., що підтверджує прихильність гравців до торгів у коротких позиціях.
Лідери зниження - підприємства енергосектору та коксохімічної галузі. Акції "Дніпроенерго" подешевшали на 13,22%, а папери Алчевського коксохіму - на 23,29%. За словами аналітика Foyil Securities Олексія Орлова, падіння торкнулося всіх секторів: "Індекс EMBI+ Україна, що відображає додаткову премію запозичень для країни, пов'язану з політичним та економічним ризиком, демонструє стійке зростання. Це свідчить про переоцінку іноземними інвесторами ризиків, пов'язаних з Україною, вбік погіршення. Нерезиденти в першу чергу закривали позиції, побоюючись подальшого втягування України в грузино-осетинський конфлікт, у той час як резиденти змушені були продавати через відтік коштів з інвестиційних фондів".
А брокер ІК Concorde Capital Андрій Супранонок запевняє, що в найближчий тиждень навряд чи варто очікувати істотного зростання ринку: "Небажання західних інвесторів вкладати сьогодні серйозні суми у фондовий ринок виправдано одним з найбільших світових криз ліквідності за останні 30 років".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас