Експерт: .Відміна додаткових податків та зборів з забудовників не приведе до радикального зниження цін на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: .Відміна додаткових податків та зборів з забудовників не приведе до радикального зниження цін на житло

Нерухомість
556
Відміна додаткових податків та зборів з забудовників не приведе до радикального зниження цін на житло.
Так віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості України Віктор Нєсін прокоментував РБК-Україна сьогоднішні ініціативи прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Обґрунтовуючи свою думку, експерт відзначив, що на сьогоднішній день забудовники несуть дуже великі витрати. "Крім податків та зборів, які відмінив уряд, є ще й неофіційні платежі - хабарі, в першу чергу за отримання відведення земельної ділянки під будівництво будинку. Крім того найближчим часом будівельні матеріали тільки дорожчатимуть", - підкреслив він.
Разом з тим експерт вважає негативною відміну передачі частині житла забудовником місту. "Абсолютно було правильно придумано те, що будівельні компанії віддають певну частину квартир для міста. У нас божевільні черги з людей, що мають право на отримання безкоштовного житла. І ця черга взагалі ніяк не просуватиметься, якщо будівельні компанії перестануть віддавати частину квартир", - відзначив він.
Також В.Нєсін висловив думку, що незначне зниження цін на житлі не приведе до радикального вирішення проблеми. "За великим рахунком зниження цін на 5-7, максимум 10% нікого не врятує. Було б набагато краще, якби уряд перестав через Нацбанк посилювати іпотечні програми. Зараз практично неможливо взяти іпотечний кредит для покупки квартири на первинному ринку. Крім того, уряд повинен зробити прозорішою процедуру виділення земельних ділянок", - упевнений він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас