Чотири компанії претендують на купівлю Daewoo Shipbuilding — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотири компанії претендують на купівлю Daewoo Shipbuilding

Фондовий ринок
174
Posco і Hyundai Heavy Industries Co. вступили в боротьбу за контрольний пакет акцій південнокорейської Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., вартість якого може досягати 7 трлн вон ($6,5 млрд), повідомило агентство Bloomberg.
Таким чином, на даний момент на покупку цієї компанії претендують уже чотири компанії. Раніше пропозицію про покупку зробили GS Group та Hanwha Group.
Нинішні власники компанії - контрольований державою Korea Development Bank і Korea Asset Management Corp. - разом виставили на продаж 50,4% акцій компанії, загальна ринкова вартість яких, виходячи з котирувань на закриття 27 серпня, досягає 3,4 трлн вон.
Придбання контрольного пакета акцій Daewoo, третьої за розміром суднобудівної компанії у світі, дозволить компанії-переможцеві одержати, крім усього іншого, досить цікаві активи, призначені для будівництва станцій для глибоководного буріння нафти. Попит на них зараз особливо великий через підвищення нафтових цін і виснаження традиційних шельфових родовищ.
Переможець також зможе гарантувати одержання істотного прибутку надалі через наявність великого портфеля замовлень в Daewoo Shipbuilding.
Korea Development Bank розгляне всі пропозиції і представить остаточний список претендентів до початку вересня. Переможець буде названий до середини жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас