Банки США і Європи чекає ще одна криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США і Європи чекає ще одна криза

3296
Американські і європейські банки можуть у найближчі місяці зіткнутися з новою кризою ліквідності, тому що їм необхідно буде виплатити десятки мільярдів доларів боргу. Про це пише газета The Wall Street Journal.
А оскільки багато кредитних організацій уже провели багатомільярдні списання, вільних коштів у банках нема, відзначає видання.
В 2006 році великі банки випустили велику кількість дворічних облігацій із плаваючою процентною ставкою (floating-rate notes). Уже восени поточного року їм доведеться почати погашати їх, що може прискорити процес розпродажу банківських активів по усім світі.
Пік виплат припаде на вересень, коли кредитним організаціям необхідно буде знайти трохи менше ста мільярдів доларів. У наступні місяці сума виплат буде становити приблизно 30-40 мільярдів доларів.
Нагадаємо, що банки втратили від світової фінансової кризи вже більше півтрильйона доларів. Більша частина із цих коштів припала на іпотечні активи, які знецінилися після того, як у США припинилося зростання цін на нерухомість. Більше за інших від світової кризи постраждали великі американські і європейські кредитні організації. Наприклад, Сitigroup, найбільший американський банк за обсягом активів, списав уже 55 мільярдів доларів. Кілька кредитних організацій у США збанкрутували.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас