Ющенко за проведення санітарної вирубки лісу спеціалізованими структурами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко за проведення санітарної вирубки лісу спеціалізованими структурами

Аграрний ринок
128
Президент Віктор Ющенко виступає за те, щоб санітарна вирубка лісу проводилася підготовленими спеціалізованими структурами.
Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента.
Таку думку він висловив під час зустрічі з міністром охорони навколишнього природного середовища Георгієм Філіпчуком.
Ющенко звернув особливу увагу міністра на важливість вирішення питань ефективної організації лісового господарства, неможливість несанкціонованої вирубки лісу в 6 областях, що постраждали від паводка.
"Наше багатство - ліс - є багатством доти, поки він живе... Нам потрібно зрозуміти, що лісовий фонд - це один з основних інструментів економіки країни", - передає прес-служба його слова.
За словами Ющенка, у темі збереження лісового фонду основну роль відіграє екологія і раціональна організація лісового господарства та лісопереробки.
Як повідомляло агентство, Рада національної безпеки та оборони виступає за заборону промислової вирубки лісу в Карпатах.
Ющенко доручив Державному комітету лісового господарства і 6 обласним державним адміністраціям протягом 30 днів внести пропозиції щодо формування національних заповідників, переходу на санітарну вирубку лісу, відмови від промислової вирубки лісу.
Кабмін має намір до 1 вересня затвердити нові, більш жорсткі норми до вирубки лісів у Західній Україні.
На думку прем'єра Юлії Тимошенко, незаконна вирубка лісів - одна із причин паводків.
23-28 липня Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька і Вінницька області постраждали від паводка.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас