Грузія зведе до мінімуму відносини з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія зведе до мінімуму відносини з Росією

Казна та Політика
194
Дипломатичні відносини Грузії з Росією будуть зведені до рівня консульств для того, щоб не створювати громадянам Грузії проблем з пересуванням.
Про цьому сьогодні, коментуючи рішення Росії про визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії, заявив Державний Міністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі.
Ми як мінімум дуже серйозно скоротимо дипломатичні відносини. Чи будуть вони взагалі анульовані, ми вирішимо в найближчі кілька днів, - сказав Якобашвілі.
За його словами, грузинська сторона хоче діяти "цивільно і не кидатися камінням". "Але даю гарантію, що вони (дипломатичні відносини) будуть скорочені до мінімуму. Просто ми не хочемо ризикувати долею тих грузинів, яким необхідне це переміщення", - цитує Якобашвілі агентство "Новини-Грузія".
Держміністр також відзначив, що російська економіка без західних інвестицій постане перед серйозними проблемами. "Росія стоїть перед катастрофою на Кавказі. Хто знає, що російська економіка не зможе розвиватися без західного капіталу, масовий відтік якого відбувається сьогодні, розуміє, що російська економіка стоїть перед колапсом. Хто знає, у якому становищі хоча б російська енергетика, розуміє, що якщо в неї не будуть вкладені нові кошти, чого не відбувалося протягом останніх 15-ти років, знає, що вона перед колапсом", - заявив він.
Якобашвілі також додав, що в апарату держміністра з питань реінтеграції ведеться збір документації, що підтверджує, що Росія здійснила анексію території Грузії та геноцид грузинів. За його словами, ці документи будуть відправлені у відповідні структури.
Як відомо, Грузія вже внесла відповідний позов у Гаазький суд. Як сказав Якобашвілі, ця документація буде направлена і в інші міжнародні організації для того, щоб увесь світ довідався, що здійснила Росія в Південній Осетії.
Нагадаємо, учора Президент Росії Дмитро Медведєв всупереч численним закликам міжнародної співдружності підписав укази про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії. Подібне рішення засудили країни Заходу та ОБСЄ. З різким осудом дій Росії виступив і український МЗС.
Раніше Секретар Ради національної безпеки Грузії Олександр Ломая заявив, що відносини Грузії з Росією припиняються надовго, якщо не назавжди.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас