Ющенко наполягає на прийнятті парламентом низки важливих законопроектів, у тому числі програми приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко наполягає на прийнятті парламентом низки важливих законопроектів, у тому числі програми приватизації

Казна та Політика
163
Президент України Віктор Ющенко наполягає на прийнятті протягом третьої сесії Верховної Ради, що почнеться 2 вересня, низки важливих законопроектів, зокрема держпрограми приватизації на 2008-2012 р..
Про це він заявив на зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком у середу в Києві, повідомляє прес-служба президента.
Законопроекти про держпрограму приватизації на 2008-2012 р. і про внесення змін у деякі закони з питань приватизації були прийняті парламентом за основу 3 червня 2008 року. 18 червня президент вніс на розгляд парламенту пропозиції до цих законопроектів. Однак ці пропозиції не були предметом розгляду профільного комітету з питань економічної політики, що 18 червня розглянув проекти законів України, підготовлені до другого читання, і ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти їх у цілому.
З огляду на цю обставину, відзначив Ющенко, необхідно забезпечити розгляд профільним комітетом пропозицій глави держави і максимально їх урахувати. В іншому випадку можливість підписання президентом зазначеного законопроекту виглядає сумнівною.
Ющенко також підкреслив необхідність завершення Україною процесу виконання зобов'язань, узятих при вступі у Світову організацію торгівлі, які повинні дотримуватися беззастережно, зокрема, прийняття закону "Про внесення змін у закон "Про Митний тариф" з урахуванням пропозицій президента.
Глава держави також нагадав про необхідність прийняття всіх законопроектів, пов'язаних з підготовкою України до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Говорячи про необхідність прийняття прийнятих у першому читанні законопроектів про проведення судової реформи, які ініціював президент, В.Ющенко вкотре закликав не розглядати пропоновані законодавчі зміни з позиції окремих особистостей, які очолюють сьогодні ті чи інші судові інстанції. "Ці законопроекти потрібні українському народу і державі, що взяли на себе відповідні зобов'язання перед європейським співтовариством", - підкреслив він.
Президент також нагадав про пакет антикорупційних законопроектів, які були прийняті в першому читанні ще в грудні 2006 року і дотепер не розглядалися парламентом.
Мова йшла також про необхідність прийняття низки економічних законопроектів.
Президент також висловив надію, що парламент напередодні 75-ї річниці Голодомору підтримає його законодавчу ініціативу про встановлення відповідальності за заперечення голодомору 1932-33 рр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас