Україна втрачає по 2 млрд. дол. на місяць на інтелектуальній власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна втрачає по 2 млрд. дол. на місяць на інтелектуальній власності

Казна та Політика
302
У процесі приватизації державних підприємств в Україні їхня вартість занижувалася в середньому на 50-80% через те, що при визначенні ціни не враховувалася інтелектуальна власність. При цьому Україна за 17 років незалежності щомісяця втрачала по $2 млрд.
Про це на сьогоднішній прес-конференції, присвяченій виходу "Білої книги" з питань інтелектуальної власності України, заявив голова Комітету ВРУ з питань науки та освіти Володимир Полохало.
Така ситуація склалася у зв'язку з тим, що в Україні тільки 1% інтелектуальної власності враховується в балансовій вартості підприємств. У той же час, у країнах ЄС ця цифра становить від 50% до 85%.
"Обсяг незареєстрованних активів на тих підприємствах, які ще перебувають у держвласності, - а таких 20%, - становить $200-$250 млрд. У процесі приватизації занижувалася вартість підприємств, тому що не враховувалися нематеріальні активи (інтелектуальна власність), на 50-80%. Експерти порахували, що Україна за 17 років незалежності втрачала щомісяця по $2 млрд.", - заявив Полохало.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас