Вебер: Підвищення ставки ЄЦБ, можливо, буде необхідним після відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вебер: Підвищення ставки ЄЦБ, можливо, буде необхідним після відновлення економіки

Валюта
170
Член ради директорів Європейського Центрального банку (ЄЦБ) і голова німецького ЦБ Аксель Вебер заявив, що не існує перешкод для зниження процентних ставок у єврозоні, а підвищення ставки, можливо, буде необхідно після того, як економіка регіону відновиться після спаду, повідомило агентство Bloomberg.
"Грошова політика в цей момент приблизно така, яка повинна бути, і я думаю, що обговорення зниження ставок у Європі передчасне, - заявив він в інтерв'ю агентству. - Якщо прогноз економіки знову покращиться в якийсь момент до кінця цього року та у наступному році, чого я як і раніше очікую, ми подивимося, чи необхідні будуть якісь дії".
Вебер відзначив, що ЄЦБ, що підвищив базову процентну ставку в липні до 4,25% річних, продовжує фокусуватися на боротьбі з інфляцією.
"Я не очікую, що інфляція обов'язково піде вниз при уповільненні темпів зростання економіки, - сказав він. - Інфляція як і раніше - побоювання номер один для центральних банків у єврозоні. Ми навіть не впевнені, що інфляція в середньому буде нижчою 2% в 2010 році".
"Якщо ми прийдемо до висновку, що прогноз інфляції погіршується, ми повинні будемо переглянути установки нашої грошової політики. У цей момент це питання не стоїть", - заявив Вебер.
Він відзначив також, що прогноз зростання економіки на 2008-2009 роки може бути незначно переглянутий убік зниження. За його словами, оцінка інфляції може бути трохи підвищена з нинішнього прогнозу 3,1% на цей рік і 2,4% - на наступний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас