Ціни на нафту все ще надто високі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту все ще надто високі

Енергетика
371
Виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Нобуо Танака вважає, що світові ціни на нафту усе ще дуже високі і навряд чи незабаром повернуться до рівня, що спостерігався кілька років тому, повідомило агентство Bloomberg.
"Малоймовірно, що ціни незабаром повернуться до того рівня, що існував кілька років тому", - заявив Танака на нафтовій конференції в Ставангері (Норвегія) у середу. Він також додав, що фундаментальні показники ціноутворення можуть стати більш сприятливими для зниження вартості цієї сировини в другій половині 2008 року і на початку 2009 року.
Ціна ф'ючерсних контрактів на нафту з постачанням в жовтні виросла на $0,74 - до $117,01 за барель на Нью-Йоркській біржі в середу. У порівнянні з минулим роком ціни збільшилися на 64%. Тоді як відносно липневого рекорду вартість нафтових ф'ючерсів упала на 21%.
Наступне засідання ОПЕК, на якому буде ухвалено рішення про зміну або збереження рівня видобутку нафти країнами ОПЕК, відбудеться 9 вересня. На частку країн ОПЕК припадає близько 42% від світового видобутку нафти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас