Прес-Реліз. Ставки по депозитах для юридичних осіб підвищились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прес-Реліз. Ставки по депозитах для юридичних осіб підвищились

Кредит&Депозит
554
Протягом декількох місяців поточного року банки демонструють стабільне збільшення ставок по депозитах. Дана ситуація винятково сприятлива для потенційних вкладників - як юридичних, так і приватних осіб. Українські банки стали приділяти більше увагу депозитним програмам, тому що фінансування українських банків західними інвесторами скоротилося внаслідок іпотечної кризи, вартість ресурсів на міжбанківському ринку підвищилася.
Наприкінці серпня в банку "Контракт" установлені нові ставки по депозитах юридичних осіб - до 19,5% річних у гривнях, до 13% річних - у доларах США.
Трохи раніше були також підвищені ставки по депозитах для приватних осіб - до 19,5% у гривнях, до 12,5% у доларах США (акція "Літній Контракт").
Останнім часом темпи інфляції в країні різко знизилися, що дозволяє потенційним вкладникам розраховувати не тільки на збереження коштів, розміщених на депозитних рахунках, але і на їх збільшення. При цьому, навіть якщо інфляція знову стане рости восени, для багатьох приватних вкладників зовсім очевидно, що цифри інфляції базуються, насамперед, на зростанні цін харчових продуктів. Тим часом, переважна більшість депозитних внесків відкривається не для того, щоб нагромадити гроші на їжу, а для зовсім інших цілей, - наприклад, нагромадження певної суми в якості "фонду захисту", нагромадження з метою придбання нерухомості, ціни на яку ростуть значно повільніше, а то й зовсім стабілізувалися, і т.д.
На сьогоднішній день ні ПІФи, ні золото, ні нерухомість не складають гідної конкуренції банківським депозитам не тільки в прибутковості, але й в ліквідності.
За матеріалами:
Контракт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас