СБУ просить уряд надати інформацію про можливі загрози енергобезпеці України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ просить уряд надати інформацію про можливі загрози енергобезпеці України

Енергетика
227
Служба безпеки України (СБУ) просить Кабінет міністрів надати інформацію, що стосується загроз енергетичній безпеці країни, повідомила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко на брифінгу в Києві в середу.
Вона нагадала, що СБУ проводить перевірку обставин, викладених в зверненні секретаріату президента із приводу створення загроз державній безпеці в результаті діяльності окремих посадових осіб Кабміну.
СБУ вже офіційно звернулася із запитом у Кабмін із цього приводу, підкреслила Остапенко.
"З огляду на те, що ці питання стосуються забезпечення державної безпеки України, ...СБУ просить надати інформацію й\і копії документальних матеріалів, рішень Кабінету міністрів, стенограми відповідних засідань уряду щодо низки питань, зокрема, невиконання урядом рішення РНБО "Про невідкладні заходи щодо забезпечення роботи нафтопроводу "Одеса-Броди" по проектному напрямку", - пояснив керівник прес-центру.
СБУ також просить надати документи щодо причин невиконання Кабміном рішення РНБО "Про висновки міжвідомчої робочої групи з питань вивчення дотримання законодавства при складанні та виконанні угоди про розподіл вуглеводнів, які добуваються в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря між державою Україна та компанією Vanco International".
Крім того, спецслужба просить надати документи, у яких мова йде про заходи, що вживаються урядом, при виконанні цього рішення.
СБУ просить Кабінет міністрів надати матеріали, що стосуються ведення переговорів про проекти по україно-російських розробках родовищ нафти та газу без належного врахування економічних інтересів України.
За словами Остапенко, СБУ просить надати документи про заходи, що вживаються урядом для погашення існуючої заборгованості НАК "Нафтогаз України" за імпортний природний газ і забезпечення інтересів держави в газопостачанні і газифікації.
Крім того, як підкреслила М.Остапенко, "Кабміну варто надати інформацію про ефективність діяльності державної авіакомпанії "Авіація України" у контексті виконання рішення РНБО "Про стан виконання державної комплексної програми розвитку авіаційної промисловості України на період до 2010 року і першочергові завдання розвитку вітчизняного авіабудування". Також спецслужбу цікавлять спроби призначити на керівництво провідних національних аеропортів іноземців, що обґрунтовано підозрюються в причетності до іноземних спецслужб.
СБУ просить Кабмін надати інформацію про наявність законних підстав для перерахування цього року ВАТ "Укрзалізниця" 160 млн грн на рахунки ЗАТ "Інтертранс" шляхом застосування сумнівних судових рішень так званих "компенсацій недоотриманого виторгу комерсантам".
Крім того, Кабмін повинен надати документи про причини відсутності схвалених урядом підзаконних актів уряду, які повинні забезпечити виконання указу президента та рішення РНБО "Питання перетинання державного кордону України військовослужбовцями, військовими кораблями і літальними апаратами ЧФ РФ, які тимчасово перебувають на території України".
Остапенко підкреслила, що СБУ очікує ці матеріали, і "у випадку встановлення ознак протиправних дій, які можуть загрожувати державній економічній безпеці України, матеріали будуть направлені в Генеральну прокуратуру".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас