Moody's: Рейтинг Росії не постраждає від конфлікту з Грузією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Рейтинг Росії не постраждає від конфлікту з Грузією

166
Суверенний рейтинг Російської Федерації на рівні Baa1 (інвестиційна категорія, прогноз "позитивний") не постраждає в результаті військового конфлікту з Грузією. Таку думку висловив аналітик Moody's Investors Service із суверенних рейтингах Джонатан Шиффер.
В інтерв'ю Reuters аналітик підкреслив, що міжнародні резерви РФ наближаються до 600 млрд дол., тоді як несплачений зовнішній борг становить менше 45 млрд дол.
"Коли ви маєте справу з такими співвідношеннями, буде потрібно значно більше часу, ніж зайняли події навколо Грузії, щоб рейтингове агентство поставило під сумнів кредитний рейтинг країни", - сказав Дж.Шиффер. За його словами, Moody's оцінює військовий конфлікт у Грузії як короткостроковий чинник.
Набагато більшим приводом для занепокоєння служить правова кон'юнктура в Росії, а також ставлення до іноземних інвесторів і власників спільних підприємств, зазначив Дж.Шиффер.
За його словами, нещодавня справа "Мечела" і конфлікт акціонерів ТНК-BP здатні вплинути на приплив капіталу та інвестицій в середньостроковій і довгостроковій перспективі на відміну від "драматичних, але короткострокових геополітичних подій, пов'язаних з Грузією".
Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило суверенний рейтинг Росії з Baa2 до Baa1 (прогноз - "позитивний") в середині липня 2008 р.
Напередодні приблизно з таким же прогнозом виступили аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings. За їхніми словами, загострення конфлікту Москви із західними державами може негативно вплинути на ставлення іноземних інвесторів до Росії, проте не загрожує безпосередньо суверенним рейтингам країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас