Ющенко: Україна готова направити до Грузії своїх миротворців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Україна готова направити до Грузії своїх миротворців

344
Україна готова приєднатися до міжнародних зусиль з надання надзвичайної допомоги жертвам конфлікту в Грузії та відновлення їхнього мирного життя.
Про це Президент України Віктор Ющенко заявив у своїй статті у Washington Post, повідомляє прес-служба глави держави. За його словами, Україна також готова брати участь у місії ООН чи ОБСЄ, направивши до зони конфлікту своїх миротворців.
"Україна підтримує розширення кола країн, що беруть участь у міжнародних миротворчих силах у районі конфлікту. Новий багатосторонній формат, встановлений мандатом ООН або ОБСЄ, є єдиним способом забезпечення безпеки в зоні конфлікту. Я щиро сподіваюся, що сторони конфлікту суворо дотримуватимуться цього плану", - зазначив Ющенко.
Нагадаємо, раніше Ющенко вже заявляв про можливість відправки українських миротворців до зони конфлікту. "Ми виступаємо за інтернаціоналізацію міжнародного миротворчого корпусу, і, безумовно, під відповідним міжнародним мандатом Україна готова також направити певну кількість миротворців для цієї операції", - підкреслював він.
Відзначимо, що до загострення конфлікту в Південній Осетії грузинські політики піднімали питання можливої участі українських миротворців у врегулюванні конфлікту в Абхазії. Зокрема про це в березні ц.р. заявив посол Грузії в Україні Григол Каталадзе. А в червні ц.р. комісар Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер висловила думку, що миротворчу місію в Абхазії могли б взяти на себе українські військові.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас