Долар знижується на торгах в Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знижується на торгах в Азії

Валюта
370
Долар відступив від шестимісячних максимумів проти євро на торгах в Азії на тлі зростаючих цін на нафту і негативних даних з ринку житла, що свідчать про те, що Федеральна резервна система (ФРС) США може залишити облікову процентну ставку на колишньому рівні на невизначений термін.
За підсумками торгів 26 серпня на NYMEX жовтневі ф'ючерси на постачання нафти марки WTI подорожчали на $1,16 до $116,27 за барель. Сьогодні на торгах в Азії нафта продовжує рости на тлі побоювань зниження постачання через наближення тропічного урагану “Густав” до нафтовидобувних районів у Мексиканській затоці і геополітичної напруженості між Росією та Заходом. До 8:00 жовтневі ф'ючерси на нафту марки WTI виросли на $0,71 до $116,98 за барель, жовтневі ф'ючерси на Brent подорожчали на $0,63 до $115,05 за барель.
За даними міністерства торгівлі США, продажі на первинному ринку житла знизилися до 515 тис. у липні, у порівнянні із прогнозом аналітиків 525 тис., наблизившись до мінімальних значень за останні 17 років. Слабість, що зберігається на ринку житла, не дозволяє сподіватися на швидке видужання американської економіки. Це підтверджує впевненість інвесторів у тому, що дисконтна ставка буде збережена на нинішньому, досить низькому рівні, що послаблює позиції долара відносно інших більш дорогих, виходячи з розміру дисконтних ставок, валют.
Негативний тиск на долар роблять також очікування макроекономічних даних, які будуть опубліковані на цьому тижні. Так, аналітики прогнозують, що дані про нові промислові замовлення за липень, які сьогодні опублікує Міністерство торгівлі США о 16:30, залишаться без змін, у порівнянні зі зростанням на 0,8% минулого місяця. Індекс споживчих витрат за липень, що публікується у п'ятницю, може вирости на 0,2%, у порівнянні з 0,6% місяцем раніше.
У той же час, єдина європейська валюта слабшає проти ієни на тлі зниження темпів приросту ВВП Німеччини за II квартал (-0,5% к/к, 1,7% г/г.), індексу ділової активності за серпень за даними IFO до 94,8 пунктів. Причому індекс ділових очікувань знизився до 87 у серпні з 90 місяцем раніше. Індекс ділових очікувань визначає настрої менеджерів провідних компаній Німеччини на наступні шість місяців, тому зниження ВВП в III кварталі 2008 року може продовжитися, що може ознаменувати рецесію найбільшої економіки Європи. Місячна ставка Eurilibor на вересень знизилася на 6 пунктів до 4,32, у порівнянні з дисконтною ставкою Європейського Центрального Банку (ЄЦБ) 4,25%. Зниження ставки Eurilibor свідчить, що банки очікують зниження облікової процентної ставки ЄЦБ у найближчому майбутньому.
Австралійський і новозеландський долар ростуть на азіатських торгах, на тлі зростання цін на сировину і позитивних свопів між дисконтними ставками Центробанків.
Станом на 9:05 індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість долара відносно кошика із шести основних валют світу, торгується на рівні 76,88 у порівнянні із ціною відкриття 77,28. Пара EUR/USD торгується на рівні 1,4717 у порівнянні із ціною відкриття 1,4644. Пара GBP/USD торгується на рівні 1,8472 у порівнянні із ціною відкриття 1,8384. Пара USD/JPY торгується на рівні 108,98 у порівнянні із ціною відкриття 109,65.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас