Число проблемних банків у США росте — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число проблемних банків у США росте

397
За даними американської Федеральної корпораціїї страхування внесків (Federal Deposit Insurance Corp. - FDIC), кількість проблемних банків у другому кварталі виросла до 117 з $78 млрд. активів у порівнянні з 90 банками та $26 млрд. активів у першому кварталі, повідомляє CNNMoney.com.
Огляд банківської галузі країни, що FDIC випускає щокварталу, вийшов у світ у вівторок. Президент FDIC Шейла Бер попередила, що список проблемних банків стане ще довшим.
"Кредитні проблеми збільшуються, і в список потраплять нові банки, а сукупний розмір їхніх активів продовжить рости", - заявила Бер на прес-конференції.
У категорію проблемних звичайно потрапляють банки, у яких виникають фінансові труднощі або операційні та управлінські труднощі, що становлять загрозу їх існуванню. Вважається, що банки, включені в список, є найбільш імовірними кандидатами на банкрутство, однак насправді далеко не всі досягають цієї точки - у середньому 13% банків зі списку FDIC.
FDIC, що є одним з регуляторів банківської системи країни, не повідомляє назви банків, включених у список, повідомляючи лише сукупний розмір їхніх активів.
У випадку банкрутства проблемного банку FDIC страхує рахунки фізичних осіб, виплачуючи до $100 тисяч на внесок і до $250 тисяч на пенсійний рахунок.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас