"Київводоканал" прагне перегляду тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київводоканал" прагне перегляду тарифів

Енергетика
261
Керівництво ВАТ "Київводоканал" учора заявило про борги енергокомпанії "Київенерго" за постачання холодної води, що використовується для виробництва гарячої води.
"Київенерго" не оплачує послуги "Київводоканалу" і не укладає відповідних договорів. В "Київводоканалі" заявляють, що єдиним виходом є відключення "Київенерго" та інших енергопостачальних компаній від подачі холодної води.
Учора заступник генерального директора "Київводоканала" Віталій Найдюк заявив, що керівництво "Київенерго" не оплачує послуги підприємства із забезпечення холодною водою бойлерних і відмовляється від укладання відповідних договорів.
За словами Найдюка, збитки "Київводоканалу" від постачань води на бездоговірній основі всім підприємствам Києва становлять від 6 млн грн до 9 млн грн на місяць. "Підрахувати точну суму боргу 'Київенерго' дуже складно саме через відсутність договору, - сказав Найдюк. - По цій же причині проблематично стягнути заборгованість через суд".
В "Київводоканалі" вважають, що така ситуація може привести до повної зупинки подачі води в Києві, оскільки підприємство не має коштів на ремонт і модернізацію обладнання. За словами Віталія Найдюка, через цю ж причину "Київводоканал" зазнає кадрові проблеми, адже жоден слюсар "не піде працювати" за 1500 грн. "Підвищити тарифи на воду не дозволяє Київська міськдержадміністрація.
Два роки тому ми економічно обґрунтували вартість кубометра води на рівні 2,82 грн, але місто заморозило тарифи на рівні 1,46 грн", - відзначив Найдюк.
Єдиним виходом із ситуації Віталій Найдюк вважає відключення у вересні "Київенерго" і "Дартеплоцентраль" від постачання води до підписання відповідних договорів. "Там, де закінчується наша мережа і починається труба 'Київенерго', ми просто не будемо надавати цю послугу", - заявив заступник гендиректора "Київводоканалу".
Енергетики до цих погроз поставилися з іронією. "Вони не можуть припинити постачання води, тому що в 'Київенерго' немає своєї труби, і ми ні грама води 'Київводоканалу' не споживаємо, - повідомив керівник прес-служби 'Київенерго' Олексій Дьомін. - Вода через нашу бойлерну йде по одній і тій же трубі прямо до будинку і нагрівається, грубо кажучи, над пальником".
За його словами, "Київводоканал" не хоче мати справу "з безліччю кінцевих споживачів" окремо і просто перекладає проблеми на плечі "Київенерго". "Навіть якщо нас і змусять укласти такий договір, я не розумію, як ця система зможе працювати і де вони збираються встановлювати лічильники води", - резюмував Дьомін.
Тим часом перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко заявив учора ввечері, що "ні з 1 вересня, ні з 10 вересня" припинення подачі гарячої води "не буде".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас