Швейцарія поки не визначилась з датою приєднання до Шенгенської угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія поки не визначилась з датою приєднання до Шенгенської угоди

184
Влада Швейцарії планує введення нового візового режиму з 5/6 грудня 2008 року, але воліє пристосувати встановлення нового контролю громадян в аеропортах до змін розкладу літаків 29 березня 2009 року, повідомляється у вівторок на офіційному сайті посольства цієї країни в Росії.
Як підкреслюється в документі, право вирішення даного питання залишається проте за Радою ЄС, і остаточні дати введення Шенгена будуть відомі тільки після завершення оцінного процесу - не раніше листопада 2008 року.
У зв'язку із цим посольство Швейцарії в Москві і генеральне консульство в Санкт-Петербурзі уточнюють, що взимку ще будуть видаватися швейцарські візи, що не дають права в'їзду в країни Шенгена.
З огляду на очікувані зміни і збільшення кількості запитів на одержання віз у грудні 2008 року, посольство Швейцарії в Москві і генеральне консульство в Петербурзі просять росіян завчасно подавати документи на візу.
Експерти туристичного ринку вважають, що ситуація буде розвиватися за сценарієм, аналогічним вступу в Шенген Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Словенії і Мальти. Сухопутні кордони цих країн відкрилися 21 грудня минулого року, а повітряні - лише в березні нинішнього.
Зі вступом Швейцарії Шенгенська угода буде об'єднувати 25 країн. Серед них, крім уже згаданих, Австрія, Бельгія, Данія, Франція, Фінляндія, Німеччина, Ісландія, Італія, Греція, Люксембург, Голландія, Норвегія, Португалія, Іспанія і Швеція. Сама угода, що одержала назву від невеликого сільця в Люксембургу, була підписана більше 20 років тому влітку 1985 року всього сімома державами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас