Група з "Одеса-Броди" пропонує залучити "Укрнафту" як замовника поставки нафти нафтопроводом замість Milbert Ventures — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група з "Одеса-Броди" пропонує залучити "Укрнафту" як замовника поставки нафти нафтопроводом замість Milbert Ventures

Енергетика
146
Міжвідомча робоча група з забезпечення роботи нафтопроводу "Одеса - Броди" за проектним напрямком пропонує залучити найбільшу в Україні нафтовидобувну компанію "Укрнафта" як замовника і фінансового гаранта поставки нафти нафтопроводом замість компанії Milbert Ventures Inc.
Про це сказано у повідомленні прес-служби Президента Віктора Ющенка.
Робочу групу, створено указом Ющенка від 22 травня № 474, з метою запобігання надалі перешкоджанню і безпідставним обвинувачення з боку Кабінету Міністрів, у виконання рішення Ради національної безпеки й оборони від 28 липня додатково опрацювала питання залучення до проекту української компанії "Укрнафта" замість Milbert Ventures.
"Будь-яке зволікання з виконанням указу Президента загрожує втратами для національної безпеки й економіки нашої держави. Тому робоча група змушена рахуватися навіть із необґрунтованими і неконструктивними діями схованих і відкритих опонентів "аверсу", - цитує прес-служба вповноваженого Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського.
Він нагадав, що у рамках роботи групи з аверсного використання нафтопроводу станом на 14 липня попередньо було погоджено проекти договорів про поставку каспійської нафти в обсязі 8,25 млн. тонн на рік на два українські НПЗ (НПК "Галичина" і "Нафтохімік Прикарпаття") і на кордон України з Угорщиною і Словаччиною.
Однак 16 липня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко дорученням заборонила компанії "Укртранснафта" підписувати будь-які контракти до окремого рішення Кабінету Міністрів.
На думку Соколовського, у зв'язку з пропозицією міжвідомчої робочої групи щодо залучення до проекту "Укрнафти", Кабмін повинен доручити Міністерству палива й енергетики ухвалити рішення щодо переведення нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсний режим роботи (у напрямку Бродів).
Як повідомляло агентство, компанію Milbert Ventures як й "Укрнафту" контролює група Приватбанку.
15 серпня Ющенко доручив Кабміну забезпечити запуск нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі до 2009 року.
У середині липня Кабмін заборонив компанії "Укртранснафта" самостійно підписувати контракти з нафтопереробним комплексом "Галичина" (Львівська область), НПЗ "Нафтохімік Прикарпаття" (Івано-Франківська область) і компанією Milbert Ventures Inc про поставку нафти нафтопроводом "Одеса-Броди" в аверсному режимі до окремого рішення уряду.
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пояснила цю заборону бажанням припинити корупцію і зазначила, що обов'язковою умовою запуску нафтопроводу у проектному напрямку є участь у проекті компаній-постачальників нафти.
Ющенко вважає, що Кабмін не має права забороняти "Укртранснафті" укладати контракти на поставку і транспортування нафти.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас