США можуть виділити Грузії 1 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть виділити Грузії 1 млрд доларів

Казна та Політика
137
Голова сенатського комітету міжнародних відносин США Джозеф Байден пообіцяв домогтися виділення екстреної допомоги для Грузії в розмірі $1 млрд, пише газета "Экономические известия".
За словами американського чиновника, ці гроші необхідні для відновлення постраждалої від конфлікту з Росією економіки і щоб показати світовому співтовариству, що США “не кинули в біді цю юну демократичну республіку”. “Війна в Грузії вже більше не стосується тільки однієї цієї країни, вона стала питанням про те, чи підведеться Захід на захист прав вільних народів по всьому регіоні і яким чином він це зробить. Коли конгрес знову збереться, я маю намір працювати з адміністрацією”, - мова йде в заяві сенатора Джозефа Байдена.
Він також заявив, що значна частина допомоги для Грузії буде включена в законопроект про додаткові бюджетні асигнування, що буде розглянутий у перші дні роботи конгресу.
За підрахунками ООН, для забезпечення постраждалих грузинів їжею, житлом і медикаментами протягом півроку буде потрібно $58,6 млн., які організація планує зібрати в найближчі дні.
Мільярд зі США може надати істотну підтримку слабкій економіці Грузії. Зараз у країні проживають близько 4,5 млн. чоловік. ВВП Грузії в 2007 р. склав $9,5 млрд., або $2186 на душу населення.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас