Втеча капіталу із РФ у зв'язку з конфліктом у Південній Осетії припинилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втеча капіталу із РФ у зв'язку з конфліктом у Південній Осетії припинилася

Валюта
230
Втеча капіталу із РФ у зв'язку з конфліктом у Південній Осетії припинилася, заявив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін
Виступаючи на брифінгу в уряді, він нагадав, що в перші дні подій у Південній Осетії валовий відтік капіталу з Росії склав $7 млрд. "Зараз така втеча зупинилася", - відзначив він.
Кудрін відзначив, що є компанії, які реагують на фінансові показники американських компаній, економіки, на ціни на нафту. "Вони також реагують на воєнні дії", - сказав він.
Міністр відзначив, що на засіданні уряду обговорювалися основні напрямки грошово-кредитної політики, у тому числі приплив інвестицій. За його словами, сальдо інвестицій цього року буде більшим, ніж відтік капіталу.
"Я думаю, що цього року ми можемо вийти на прогноз ЦБ щодо припливу капіталу - близько $40 млрд", - заявив голова Мінфіну.
"На даний момент немає таких факторів, які змусили б нас змінити всі наші плани. Я думаю, у межах тих побоювань, які обговорюються (у зв'язку з конфліктом у Південній Осетії), ми можемо сміливо не змінювати наших прогнозів", - підкреслив він.
На його думку, головним фактором, що впливає на фінансовий ринок РФ, є фінансова криза на Заході. "Сьогодні західні банки самі шукають ліквідність, шукають капітали", - відзначив голова Мінфіну.
"Я поки не бачу якихось серйозних побоювань, тим більше що конфлікт завершується, він подоланий, і розв'язки будуть знайдені", - сказав міністр фінансів.
"Росія зацікавлена в політичних розв'язках та урегулюванні конфлікту із Грузією, тим більше, що не ми його розв'язували", - сказав він. Кудрін нагадав, що Росія завжди виходила з необхідності зберегти мир на цій території.
Міністр відзначив, що в Грузії після ситуації з Південною Осетією склалося несприятливе становище в економіці.
За його словами, загальні резерви Грузії становили до початку агресії в Південній Осетії $1 млрд. Зараз ця країна має дуже високий дефіцит поточного рахунку.
Раніше, за словами Кудріна, Грузія могла підтримувати високі темпи зростання за рахунок значних обсягів припливу капіталу в країну, що змінилося після агресії в Південній Осетії.
Він додав, що зараз Тбілісі звернувся в Міжнародний валютний фонд за одержанням кредиту, і висловив думку, що в цьому випадку МВФ надасть підтримку Грузії. Причиною же нинішньої економічної ситуації в Грузії Кудрін вважає "непродумані дії" керівництва цієї країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас