"Нафтогаз" спростував інформацію про переговори з "Газпромом" про управління українською ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" спростував інформацію про переговори з "Газпромом" про управління українською ГТС

Енергетика
157
НАК "Нафтогаз України" заявляє, що питання створення Міжнародного консорціуму з управління та розвитку газотранспортної системи (ГТС) України не є предметом переговорів компанії і ВАТ "Газпром". Відповідну заяву поширила сьогодні прес-служба НАК.
"Нафтогаз" підкреслює, що позиція компанії полягає в тому, що питання управління українською ГТС перебуває в площині міждержавних зовнішньополітичних відносин і повинно вирішуватися на рівні вищого керівництва двох країн.
Головним питанням, що на сьогодні обговорюється НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", є визначення паритетних умов співробітництва двох компаній у газовій сфері на довгостроковій основі, які б відповідали державним інтересам України та Російської Федерації. У цьому напрямку між компаніями ведеться постійний діалог і системна робота винятково на рівні двох господарюючих суб'єктів, відзначається в заяві.
НАК висловила стурбованість поширенням у деяких ЗМІ України і Росії інформації про перебіг переговорного процесу між компанією і "Газпромом", що "не відповідає дійсності і може вкотре спричинити нагнітання політичної напруги навколо відносин двох господарюючих суб'єктів".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас