Індійська ONGC запропонувала 2,5 млрд. дол. за британську Imperial Energy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійська ONGC запропонувала 2,5 млрд. дол. за британську Imperial Energy

Фондовий ринок
122
ONGC Videsh Ltd., дочірня структура індійської державної нафтогазової компанії Oil and Natural Gas Corp. (ONGC), зробила попередню пропозицію про покупку британській компанії Imperial Energy Corporation PLC (Imperial Energy), видобувні потужності якої розташовані в Росії і Казахстані, за $2,5 млрд., повідомляє Bloomberg з посиланням на індійські ЗМІ, що цитують анонімне джерело в неназваному інвестбанку.
Крім того, за неофіційними даними, ONGC, що володіє 20% акцій проекту "Сахалін-1", заручалася підтримкою російської та індійської влади. ONGC Videsh не коментує це повідомлення.
У липні Imperial Energy повідомила про переговори у зв'язку з пропозицією про покупку по 12,90 фунтів стерлінгів ($25,80) за акцію. Хоча покупець не був названий, вважалося, що ним є індійська ONGC.
На початку серпня Imperial Energy підтвердила, що її покупкою цікавляться вже кілька компаній, у відповідь на повідомлення в британських ЗМІ про те, китайська державна нафтова компанія China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec) висунула пропозицію про покупку компанії. Повідомлялося, зокрема, що пропозиція китайців може бути вищою від пропозиції ONGC, а рада директорів Imperial Energy дозволила Sinopec почати необхідні процедури перевірки фінансового становища (due diligence), а угода вже одержала схвалення російської влади.
Торік придбати велику частку в британській компанії намагався Газпромбанк. У листопаді 2007р. російський банк зробив пропозицію про придбання до 25% акцій у збільшеному акціонерному капіталі Imperial Energy за ціною нижчою від вартості цінного папера на 1 листопада. Однак наприкінці листопада стало відомо, що переговори сторін завершилися безрезультатно і були перервані.
Imperial Energy була створена в 2004 року. Компанія здійснює геологорозвідку та видобуток нафти на території Росії (Томська область) і в Казахстані. За оцінкою аудиторської компанії DeGolyer and MacNaughton, на 31 грудня 2006 року доведені і ймовірні запаси Imperial Energy становили 802,6 млн. бар. нафти. Близько 10% акцій Imperial Energy належить її засновникові Пітеру Левіну, 55% - інституціональним інвесторам. У грудні 2007 року компанія добувала 10 тис. бар./добу. До кінця 2011 року компанія розраховує наростити видобуток до 80 тис. бар./добу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас