Intel і Yahoo! розроблять нову технологію об'єднання телебачення та інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel і Yahoo! розроблять нову технологію об'єднання телебачення та інтернету

171
Американський виробник мікропроцесорів Intel Corp. і інтернет-компанія Yahoo! Inc. оголосили про початок спільної розробки нової технології об'єднання телебачення та інтернету.
"Гібрид" телебачення та інтернету буде зватися Widget Channel і "дозволить споживачам користуватися спеціально розробленими інтернет-додатками в процесі перегляду телепрограм", повідомляється в спільному прес-релізі Intel та Yahoo!
Як відзначають компанії, нова інтерактивна технологія буде базуватися на інтернет-платформі Yahoo! Widget Engine і логічній архітектурі Intel. Користувачі зокрема зможуть виводити на екрани своїх телевізорів різноманітний інтернет-контент - від ринкових котирувань до поштових повідомлень.
Intel Corporation - найбільший у світі виробник комп'ютерної логіки. В 2007р. чистий прибуток компанії склав майже 7 млрд дол., виторг - більше 38 млрд дол.
Yahoo! Inc. володіє популярним пошуковиком і надає широкий спектр інтернет-сервісів. В I півріччі 2008р. чистий прибуток компанії дорівнював 673,4 млн дол., при цьому виторг досяг 3,62 млрд дол.
Протягом декількох місяців, до початку цього літа, тривали переговори про об'єднання Yahoo! і Microsoft, однак софтверний гігант у підсумку відкликав свою пропозицію про придбання інтернет-компанії за 44,6 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас