Падіння ціни на нікель може продовжитись, незважаючи на призупинення виробництва меткомпаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння ціни на нікель може продовжитись, незважаючи на призупинення виробництва меткомпаніями

Казна та Політика
163
Падіння ціни на нікель, що з початку цього року вже склало більше 30%, а також підвищення витрат уже змусило кілька компаній призупинити повністю або знизити обсяги виробництва.
Однак, як пише газета The Wall Street Journal, уже вжитих нікелевими виробниками заходів може виявитися недостатньо.
Нікелеві компанії, як і виробники цинку, більше за всіх інших ризикують стати безприбутковими через загрозу різкого падіння вартості продукції, що випускається, і збільшення витрат.
На початку цього тижня гірничодобувна Xstrata заявила про припинення виробництва на нікелевому заводі в Домініканській республіці, виробничі потужності якого становлять близько 30 тис. тонн, як мінімум на 4 місяці через високі ціни на енергоносії і різке зниження світових цін на метали.
BHP Billiton, найбільша у світі гірничодобувна компанія, також була змушена завчасно закрити на планові ремонтні роботи свій завод у Західній Австралії. Крім того, російська компанія "Промислово-металургійний холдинг", якій належить завод з виробництва нікелю "Режникель" у Свердловській області та "Уфалейникель" у Челябінській області, уже знизила виробництво на 30-40%.
Із травня минулого року, коли був зафіксований історичний максимум вартості нікелю, ціна на цей метал упала на 66%.
У той же час, незважаючи на істотне падіння ціни нікелю, попит на цей метал з боку сталевиробників так і не виріс. Крім того, виробники нержавіючої сталі розраховують на подальше зниження вартості.
За підсумками торгів у середу на Лондонській біржі металів ціна на нікель трохи підросла - на $530, до $19925 за тонну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас