Хвиля виведення активів з Росії може зачепити й Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хвиля виведення активів з Росії може зачепити й Україну

Фондовий ринок
730
Міжнародні інвестори можуть поставити Україну в один ряд з Росією в плані ризикованості розміщення активів. Так прокоментував УНІАН поточну ситуацію на ринку аналітик Foyil Asset Management Ukraine Олег Дрижак.
У такому випадку, на думку аналітика, чергова хвиля виведення коштів може зачепити й український ринок.
Дрижак нагадав, що у вівторок, 19 серпня, російський індекс акцій RTS обвалився на 5,2% - до позначки 1685 пунктів. За його словами, "останньою краплею" після зниження цін на сировину, ситуацій з "Мечелом" і ТНК-BP, що привели до обвалу російського ринку, стала заява Північноатлантичного альянсу про перспективу погіршення ділових відносин з Росією у зв'язку з її діями в Грузії. Ринок відреагував на цю заяву втратою близько 7 млрд. дол. ринкової капіталізації. Найбільш значним було падіння секторів нафтогазової, гірничодобувної та металургійної промисловості - понад 5%.
"Очевидно, що міжнародні інвестори порахували слабку прозорість ринку, низьку захищеність прав власності, державні втручання і геополітичні ризики неприйнятними та вирішили вилучити капітали для більш безпечних інвестицій", - відзначив Дрижак.
На думку аналітика, у найближчому майбутньому, поки не вляжуться в першу чергу політичні ризики, Росія буде небезпечною ареною для капіталовкладень і короткострокові інвестори можуть продовжити вивід активів.
За словами Дрижака, ринок уже відреагував на масу негатива - російські активи стали дуже дешевими, а очікування із приводу політичної напруженості вже закладені в ціни. Аналітик відзначає, що дисконт, з яким на даний момент торгується більшість російських компаній до міжнародних аналогів, може піднести великі прибутки терплячому довгостроковому інвесторові.
На думку Дрижака, для України сполучені з Росією ризики тільки збільшуються. "Поставлені під питання імпорт коксу і коксівного вугілля, що незабаром може відбитися на капіталізації вітчизняних металургів", - відзначив аналітик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас