Мінпаливенерго пропонує російській "Татнафті" відновити постачання нафти на "Укртатнафту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго пропонує російській "Татнафті" відновити постачання нафти на "Укртатнафту"

Енергетика
208
Міністерство палива та енергетики пропонує компанії "Татнафта" (Росія) відновити поставки нафти на адресу компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод Полтавської області).
Про це повідомив журналістам міністр палива та енергетики Юрій Продан.
За його словами, на останньому засіданні робочої групи щодо врегулювання конфлікту навколо "Укртатнафти" українською стороною було запропоновано прийняти спільні дії для налагодження діяльності українського заводу, які передбачають поновлення поставок нафти, проведення зборів акціонерів.
"Поки між нами оскаржується 18,3% акцій "Укртатнафти", нами запропоновано вжити низку заходів для стабільної роботи підприємства: поставляти нафту, управляти підприємством, провести збори", - сказав міністр.
Продан додав, що поки відповіді від російської сторони не було.
Як повідомляло агентство, "Татнафта" у березні заявила про те, що вирішила звернутися в міжнародний суд з позовом проти України через корпоративний конфлікт навколо "Укртатнафти".
29 серпня 2007 року Апеляційний суд Сумської області своїм визначенням відновив Павла Овчаренка на посаді голови правління "Укртатнафти".
19 жовтня 2007 року він приступив до виконання обов'язків, після чого "Татнафта" припинила поставки нафти на НПЗ.
До цього керівником компанії був Сергій Глушко, якого Овчаренко звинувачував у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків при закупівлі нафти, що поставляється російською "Татнафтою" через ТОВ "Таїз" (Полтава), компанію "Техно-прогрес" (Полтава).
Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами "Укртатнафти" та іншими комерційними структурами і ухилення ними від сплати податків при закупівлі нафти та продажу нафтопродуктів у січні-жовтні 2007 року.
Наприкінці травня "Нафтогаз України" сконцентрувала 61,354% компанії "Укртатнафта".
Концентрація відбулася шляхом списання (на виконання рішення суду) фінансовою компанією "Укрнафтогаз" (Київ) 18,3% акцій з рахунків АБ "ІНГ Банк Україна" (номінальний власник акцій "Укртатнафти" в інтересах татарських акціонерів) на рахунок "Нафтогазу України".
Раніше ці акції належали компаніям AmRuz Traiding AG (8,336%) і SeaGroup International PLC (9,96%).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас