Кабмін затвердив національну програму розвитку тваринництва до 2015 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив національну програму розвитку тваринництва до 2015

Аграрний ринок
232
Кабінет Міністрів прийняв національну програму розвитку тваринництва до кінця 2014 року.
Відповідне рішення Кабмін прийняв за засіданні в середу.
Однак, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відзначила, що постанова про затвердження програми набуде чинності тільки після проведення наради о 19:00 з Міністерством економіки, Міністерством юстиції, Міністерством аграрної політики і Міністерством фінансів.
Це рішення пов'язане з виниклими зауваженнями до програми з боку галузевих асоціацій.
Основною ідеєю пропонованої програми, є перетворення України із країни-імпортера продукції тваринництва в країну-експортера.
Із цією метою Кабмін спростив виділення земельних ділянок для будівництва об'єктів тваринництва, а також спростив процедуру узгодження виділення ділянок.
Крім того, Кабмін передбачив механізм компенсації кредитних ставок для сільгосппідприємств, які будуть будувати об'єкти тваринництва (птахофабрики, ферми і т.д.).
Також затверджений механізм зменшення митних ставок при ввезенні в Україну обладнання та матеріалів для будівництва об'єктів тваринницької галузі.
Кабмін доручив Державному комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики ввести з 2009 року нові стандарти на м'ясну продукцію для контролю її якості.
Уряд також ініціює переговори з Національним банком і міжнародними фінустановами для переходу із сезонного кредитування сільгосппідприємств на довгострокове кредитування.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко стурбований ситуацією, що складається в будівельній, тваринницькій та енергетичній галузях.
Кабінет Міністрів має намір повністю компенсувати ставки по кредитах для тваринницьких підприємств.
Наприкінці липня Ющенко доручив Кабінету Міністрів до 1 вересня скасувати урядові акти із продажу на внутрішньому ринку м'яса іноземного походження за демпінговими цінами через Державний комітет матеріального резерву.
18 червня Кабмін дозволив Держрезерву реалізовувати м'ясо підприємствам роздрібної торгівлі для стабілізації цінової ситуації на ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас