Вода змила тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вода змила тарифи

Енергетика
363
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) на засіданні 21 серпня може збільшити тарифи на передачу електроенергії для енергопостачальних компаній західних областей України з метою відновлення стабільного енергопостачання потерпілих від стихії населених пунктів.
"Підвищення тарифів для обленерго західних регіонів виявиться незначним у масштабах грошового обігу енергоринку країни і практично не приведе до збільшення роздрібних цін на квт-г для споживачів", - повідомило джерело в Нацкомісії регулювання електроенергетики. Необхідність підвищення тарифів викликана потребою енергопостачальників у додаткових фінансових ресурсах для відновлення ліній електропередач, які були ушкоджені під час повені 23-28 липня. Передбачається, що НКРЕ перегляне тарифи убік їх збільшення для шести компаній: "Прикарпаття-", "Закарпаття-", "Львів-", "Чернівці-", "Тернопіль-" і "Вінницяобленерго" - за допомогою відповідного перегляду розміру інвестиційних програм цих компаній на 2008 р.
У процесі перегляду Нацкомісія буде керуватися наданими обленерго актами про стан енергоустаткування, погодженими з керівниками районних держадміністрацій, з місцевими представництвами МНС, Держенергонаглядом, а також Міністерством палива та енергетики. За даними Мінпаливенерго, найбільш постраждалою від повеней є компанія "Прикарпаттяобленерго" - в Івано-Франківській області в період з 24 липня по 26 липня виявилися знеструмленими 272 населені пункти із загальної кількості 544 по Україні.
Голова правління ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Олександр Бубен раніше повідомив, що для повної ліквідації наслідків стихійного лиха його компанії необхідно близько 25 млн. грн. Як заявило Мінпаливенерго, станом на 18 липня в Україні було повністю відновлено енергопостачання у всіх населених пунктах, що постраждали від стихії. Однак поставки електроенергії при цьому були відновлені за так званими тимчасовими схемами живлення.
"Всі роботи з відновлення електропостачання за постійними схемами живлення планується завершити до середини жовтня поточного року", - повідомляється на сайті Мінпаливенерго. "Одними з найбільш постраждалих від стихії об'єктів виявилися переходи повітряних ліній електропередач через ріки. Опори були просто знесені напором води в ріках, і тепер все це потрібно відновлювати", - сказала начальник департаменту енергозбутової політики компанії "Укренергоконсалтинг" Наталія Костишина.
У серпні ціна електроенергії в оптовому ринку електроенергії України становить 35,6 копійки за 1 квт-г, роздрібні тарифи для непобутових споживачів першого класу напруги - 38,75-38,76 коп., другого класу напруги - 51 коп. за 1 квт-г.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас