Продан: Україна в рамках ГТК обговорює з РФ тільки питання будівництва газопроводу "Богородчани-Ужгород" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продан: Україна в рамках ГТК обговорює з РФ тільки питання будівництва газопроводу "Богородчани-Ужгород"

Енергетика
222
Україна під час обговорення з Росією питань щодо роботи міжнародного газотранспортного консорціуму (ГТК) піднімає винятково питання будівництва газопроводу Богородчани-Ужгород, заявив міністр палива та енергетики України Юрій Продан.
"У консорціумі ми можемо говорити про будівництво газопроводу Богородчани-Ужгород. Ніяких інших питань у контексті газотранспортного консорціуму на переговорах не обговорюється", - сказав міністр агентству "Інтерфакс-Україна" у середу в Києві, коментуючи повідомлення про обговорення питання на переговорах української сторони з російським "Газпромом" про передачу компанії української газотранспортної системи.
ТОВ "Міжнародний консорціум управління і розвитку газотранспортної системи" (ГТК, Київ) створено в 2002 році на паритетних засадах НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" (РФ) для реалізації нових спільних проектів у сфері транспортування природного газу із РФ у Європу.
Консорціум в 2004 році був визначений замовником будівництва газопроводу Богородчани - Ужгород довжиною 240 км, що є ділянкою магістрального газопроводу Новопсков (Росія) - Ужгород (Україна). Його проектна потужність - 19 млрд куб. м газу на рік.
Будівництво трубопроводу поки не почалося.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас