Європейські страховики продовжують шукати невеликі компанії для купівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські страховики продовжують шукати невеликі компанії для купівлі

Фондовий ринок
135
Європейські страховики продовжують полювати за дрібними і середніми компаніями з метою їх придбання, при цьому в центрі уваги, імовірно, будуть багатообіцяючі країни emerging markets на сході та півдні, пише The Wall Street Journal.
У той же час великі угоди на розвинених ринках, швидше за все, будуть чекати закінчення кредитної кризи у світі, відзначає газета.
Страхові гіганти, включаючи французьку компанію AXA, італійську Assicurazioni Generali і швейцарську Zurich Financial Service, шукають можливості для покупок у країнах emerging markets, щоб компенсувати спад збільшення збору премій на своїх внутрішніх ринках.
Фокусування уваги в сфері злиттів і поглинань (M&A), швидше за все, припаде на такі країни, як Словенія, Туреччина та Україна. Це може передвіщати лихо для європейських банків, які намагаються позбутися від своїх великих страхових операцій у Західній Європі для поліпшення структури балансів і продати непрофільний бізнес. Британський Royal Bank of Scotland Group та іспанський Banco Santander намагаються знайти покупців для своїх страхових бізнесів. Потенційні покупці, включаючи німецького страховика Allianz, AXA і Zurich Financial, або не беруть активної участі в цих угодах, або пропонують ціни нижчі від тих, що очікувалися продавцями.
"Західноєвропейські банки позбуваються від активів на сформованих ринках, що повільно ростуть, але страхові компанії вірно сфокусувалися на побудові ринкових часток на швидкоростучих високоприбуткових активах, - відзначає головний інвестиційний аналітик Pilgrim Asset Management у Москві Джеймс Бідл. - Створюється ясне відчуття розширення на нових ринках Східної Європи".
На думку головного виконавчого директора AXA Генрі де Кастри, навіть коли кілька банків прийняли стратегічне рішення про продаж страхових підрозділів, ціни залишалися високими. "Ми як і раніше бачимо, що люди платять за вчорашніми цінами за завтрашні активи. Якщо у вас є гроші, чому ви повинні накидатися на першу можливість? Краща ціна - навряд чи перша ціна", - заявив він.
AXA посідає друге місце серед страхових компаній Європи після Allianz.
Головний виконавчий директор ING Groep Майкл Тілмант також заявив, що його компанія буде уникати великих угод.
Великі страховики, як відзначається в статті, замість істотних інвестицій з ризиком необхідності залучення капіталу зволіють проводити дрібні покупки на ринках з великим потенціалом. Наприклад, у Туреччині, де молоде населення і недострахованість людей надає великий потенціал розвитку компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас