EUR/USD відновлюється... чи надовго? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EUR/USD відновлюється... чи надовго?

Фондовий ринок
391
Пара відновилася до оцінки 1.4805 на тлі звіту індексу ділового оптимізму Німеччини, що вийшов вчора та останнім часом перебував на 16-річному мінімумі. У серпні індекс дослідницького інституту ZEW піднявся на 8.4 пп до -55.5 пунктів, послабивши тим самим побоювання рецесії в зоні євровалюти.
Тим часом, індекс цін виробників був опублікований вище прогнозів (2.0 % проти 0.7 %) у липні на тлі недавнього зростання цін на нафту.
Підтримку відновленню індексу ZEW зробило падіння курсу євро та відкат у цінах на нафту. Незважаючи на це дані, що вийшли, не вселяють впевненості в тому, що економіка Німеччини різко відновиться - ціни на сировину все ще на високих оцінках, а вповільнення темпів глобальної економіки негативно впливають на німецький експорт.
Проте, дані, що вийшли, підтримали євро. Тиск на долар підсилили потім негативні новини з фондових майданчиків США, а потім і відновлення цін на нафту.
Ситуація у світі продовжує залишатися на користь долара, оскільки виявилося, що США опинилися в більш вигідній ситуації в рамках уповільнення темпів глобальної економіки, тому відновлення євро здається тимчасовою невеликою корекцією.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас