Горілочникам нав'язують спиртне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горілочникам нав'язують спиртне

180
Із сьогоднішнього дня об'єднання "Київспирт" уводить штрафні санкції до виробників міцного алкоголю, які не викуповують заявлені об'єми спирту. За останні шість місяців концерн недоодержав понад 500 млн грн, тому що заявки компаній значно перевищують реальні об'єми відвантаження на 50-80%.
Учора прес-служба концерну "Укрспирт" повідомила, що сьогодні об'єднання "Київспирт" (через яке здійснюється оптова торгівля спиртом) направить виробникам лікеро-горілчаної продукції листи, у яких повідомить, що вони будуть оштрафовані на 3% від вартості спирту, що був замовлений, але не викуплений у спиртзаводів. "Зараз заявлені виробниками об'єми вибираються тільки в межах 20-50%", - уточнили в прес-службі.
За даними "Укрспирту", в I півріччі виробники не викупили 7,7 млн дал на більш ніж 500 млн грн. За цей період було замовлено 15,5 млн дал спирту на порядку 1,08 млрд грн. Обсяг виробництва підприємств концерну в 2007 році - 33,55 млн дал, виторг - 2,12 млрд грн.
Голова концерну "Укрспирт" Іван Яковець розповів: "Спиртзаводи зазнають збитків, тому що змушені зберігати продукцію і, крім того, не можуть компенсувати кошти, витрачені на її виробництво". У концерні впевнені, що велика кількість нарядів на спирт, які передаються з підприємства на підприємство, створюють ґрунт для махінацій та обороту нелегального спирту. Частіше, ніж інші, замовлені об'єми спирту не викуповували компанії "Петрус" (ТМ "Златогор"), "Олімп" та "Імідж Холдинг" (ЛГЗ "Хортиця").
У компанії "Олімп" заяву "Укрспирту" прокоментували стримано. "Це абсолютно технічна проблема", - заявив почесний президент корпорації "Олімп" Павло Климець. "Як правило, виробники не викуповують замовлений об'єм через труднощі із плануванням продажів", - пояснив фінансовий директор корпорації Олег Дураєв. "У договорі між 'Хортицею' і 'Київспиртом' обумовлено, що коли фактична потреба підприємства в спирті не збігається із плановою, то ми письмово попереджаємо про це об'єднання у встановлений договором термін, - процитувала прес-служба ЛГЗ 'Хортиця' директора з правових питань підприємства Геннадія Васюкова. - Ніяких порушень домовленостей у нас нема".
У компанії "Петрус" учора одержати коментарі не вдалося.
"Якщо проблему з виробниками не вдасться вирішити мирним шляхом, 'Київспирт' буде домагатися виплати компенсацій за невикуплений спирт через суд", - заявили в прес-службі "Укрспирту", уточнивши, що норма, що зобов'язує виробників виплачувати 3% від вартості замовленого, але не зробленого спирту, міститься в договорах, які укладаються між ними і "Київспиртом". "Якщо такий пункт прописаний у договорі, в 'Укрспирту' є великі шанси, що він зможе через суд домогтися виплати штрафу", - відзначив керуючий партнер юридичної фірми Astapov Lawyers Андрій Астапов.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас