В Алушті виявлено підпільний цех з обробки м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Алушті виявлено підпільний цех з обробки м'яса

Аграрний ринок
194
Учора стало відомо, що під час планової перевірки торговельних точок Алушти співробітники інспекції з питань благоустрою виконкому Алуштинської міськради виявили підпільний цех з обробки тушок курчат та курей. Отримане в результаті обробки м'ясо використовувалося для виробництва шаурми.
Як повідомив секретар інспекції Сергій Данилін, обробка м'яса проводилася без дотримання санітарно-епідеміологічних норм. Зокрема, співробітники цеху працювали без спеціального одягу, а в самому приміщенні було брудно і бігали пацюки. Крім того, м'ясо, призначене для приготування шаурми, "вимочувалося у формаліні", що запобігає розкладанню тканин.
Надалі м'ясо поставлялося в десятки торговельних точок Алушти, де продається шаурма. "В Алушті всього три офіційно зареєстровані торговельні точки із продажу шаурми. Всі інші працюють нелегально", - заявив Данилін. За його словами, зусилля влади закрити ці точки "марні", оскільки бізнес "кришується" певними структурами. "У місті вже зареєстровані випадки отруєння шаурмою і креветками. Алушта перетворилася в базар, а набережна міста - це засилля зла і незаконної торгівлі", - відзначив Данилін.
Як повідомили в ГУ МВС в Автономній республіці Крим, за фактом порушення санітарних норм порушена кримінальна справа за ст. 227 КК ("випуск недоброякісної продукції"). У той же час, за словами Сергія Даниліна, незважаючи на виявлені порушення, цех продовжує працювати, а м'ясо - поставлятися в торговельні точки міста.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас