У Китаї продумують заходи зі стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї продумують заходи зі стимулювання економіки

Енергетика
199
Уряд Китаю продумує низку заходів щодо стимулювання економіки на 200-400 млрд. юанів ($29-58 мільярдів) і, можливо, лібералізує грошово-кредитну політику під кінець року, повідомляє Reuters.
Ці заходи оцінюються приблизно в 1,0-1,5 відсотка ВВП.
Заходи щодо стимулювання економіки доповнять заплановані бюджетні витрати в розмірі 500-600 млрд. юанів, виділені на ліквідацію наслідків руйнівного землетрусу в провінції Сичуань.
Про державне субсидування економіки стали все частіше говорити після того, як компартія Китаю оголосила минулого місяця про те, що економічна політика повинна зосередиться на підтримці зростання.
Пекін також має намір провести реформу ціноутворення в електроенергетиці після Олімпіади.
Інфляція в Китаї, на думку експертів, зберігає тенденцію до зниження, що у свою чергу забезпечує сприятливе тло для зниження Центробанком норми обов'язкових резервів для комерційних банків, що зараз становить 17,5 відсотка.
Висловлюється також припущення, що Китай активізує продаж частини доларових активів, які становлять сьогодні $1,81 трильйона. Однак більша частина резервів буде триматися в доларах - навіть якщо вони не вкладені в боргові зобов'язання найбільших американських іпотечних агентств Fannie Mae та Freddie Mac - тому що це сприяє зміцненню національної валюти США.
Досить малоймовірно, що китайський уряд переведе свої резерви в євро, ієну або сировинні валюти, тому що вони вже досягали свого максимуму і тепер знижуються, вважають експерти.
У КНР вивчають пропозиції щодо можливості репатріації коштів та їх інвестування в матеріальну і соціальну інфраструктуру для стимулювання споживання; використання частини коштів як фонду для стабілізації ринку акцій, що впав на 62 % у порівнянні з рекордно високим рівнем у жовтні; переключення на валюти доларового блоку, зокрема, гонконгський долар та інші азіатські валюти.
Однак ключовим питанням для азіатського та інших ринків, що розвиваються, стане ліквідність.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас