ДКЦПФР визнала неможливим встановлення корвідносин українськими депозитаріями з іноземними при нинішніх законах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР визнала неможливим встановлення корвідносин українськими депозитаріями з іноземними при нинішніх законах

Фондовий ринок
286
Установлення кореспондентських відносин українськими депозитаріями з іноземними депозитарними установами в умовах чинного законодавства неможливо, вважає Державна комісія цінних паперів і фондового ринку України (ДКЦПФР).
Своїм рішенням №875 від 6 серпня, опублікованим у вівторок, Комісія доручила керівникові її апарата Юрію Назаренкові забезпечити аналіз нормативної бази щодо встановлення кореспондентських відносин між українськими депозитаріями.
При цьому, якщо буде потреба, необхідно розробити проекти необхідних змін у нормативно-правову базу, говориться в рішенні ДКЦПФР.
Національний депозитарій України (НДУ), що відповідно до закону про Національну депозитарну систему має виняткову функцію встановлення корвідносин з іноземними депозитарними установами, у квітні і травні цього року заявив про встановлення таких відносин із Центральним депозитарієм Австрії та російським Центральним московським депозитарієм.
ДКЦПФР, якій уряд передав у керування 86% акцій НДУ, перебуває в конфлікті з нинішнім керівництвом Нацдепозитарію і поки не може його змінити. Комісія підтримала створений цього року за участю Національного банку України "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів", у якому крім 25% у НБУ близько 60% належить акціонерів найбільшого в країні депозитарію "Міжрегіональний фондовий союз", що створює гарні умови для створення на їхній базі центрального депозитарію.
Крім того ДКЦПФР розробила нову редакцію закону про Національну депозитарну систему, що передбачає в ній два рівні, а також відмову від випуску цінних паперів у документарній формі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас