Влада Іраку анулювала контракт з ЛУКОЙЛом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Іраку анулювала контракт з ЛУКОЙЛом

Енергетика
364
Влада Іраку анулювала контракт із російською нафтовою компанією ЛУКОЙЛ щодо реалізації проекту "Західна Курна-2", укладений у часи правління Саддама Хусейна, повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністра нафти країни Хуссейна аль-Шахрістані.
"Що стосується російського контракту, то він був підписаний з колишнім режимом з політичних міркувань і був анульований колишнім режимом також з політичних міркувань. Це був абсолютно нечесний контракт ", - заявив аль-Шахрістані в інтерв'ю іракській газеті an-Noor.
ЛУКОЙЛ уклав контракт про розробку проекту "Західна Курна-2" в 1997 році, підписавши відповідну угоду з міністерством нафти Іраку. Контракт був укладений на умовах про розподіл продукції терміном на 23 роки і міг бути продовжений ще на 5 років. Однак незадовго до скинення режиму Саддама Хусейна Багдад оголосив про розірвання контракту з інвесторами по проекту. Переговори неодноразово відновлювалися як із представниками офіційного Іраку, так і з американцями, але конкретних домовленостей про подальшу долю проекту досягти не вдалося.
У листопаді 2007 року аль-Шахрістані вже заявляв, що уряд Іраку анулював контракт із ЛУКОЙЛом. Однак ЛУКОЙЛ вважав свій контракт легітимним і продовжував переговори з іракською владою. У березні 2008р. за підсумками візиту в Ірак голова ЛУКОЙЛу Вагіт Алекперов оголосив, що сторони домовилися про створення робочої групи для актуалізації умов початку реалізації проекту відповідно до законодавства Іраку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас