Більше третини покупців Windows Vista переходять на Windows XP — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше третини покупців Windows Vista переходять на Windows XP

852
Більше третини покупців нових комп'ютерів і ноутбуків у США беруть машини із встановленими ОС Windows Vista, однак відразу після покупки роблять відкат ОС до версії Windows XP. До такого висновку прийшли дослідники з компанії Devil Mountain Software.
Відповідно до результатів дослідження, більш ніж 3 000 опитаних покупців нових ПК або ноутбуків, 35% повідомили, що відразу ж після покупки або безпосередньо в магазині силами продавця встановлюють на нову машину Windows XP, замість Vista, пропонованої до установки з боку Microsoft.
За словами Крейга Барта, технічного директора Devil Mountain, дана тенденція характерна для покупців у цілому і не має значення ноутбук чи комп'ютер якої марки вони купують. "Будь то комп'ютер Dell чи HP, продаються вони з Windows Vista, але відразу після покупки в кожному третьому випадку на них опиняється XP", - говорить він.
Дослідники відзначають, що опитування вони проводили протягом останніх 6 місяців і тенденція не змінювалася, більше того, навіть після відмови Microsoft від продовження ліцензійних продажів Windows XP, користувачі однаково продовжували уникати Vista, повідомляє Сybersecurity.ru.
"Звичайно 35% - це приблизне число, однак воно точно характеризує тренд серед користувачів. Одним із найсерйозніших плюсів Windows Vista виявилася її можливість відкоту до Windows XP", - заявив Барт.
"База реальних користувачів Windows Vista виразно не відповідає базі проданих на неї ліцензій, підтвердження цих слів можна знайти всюди й у бізнес-середовищі й у середовищі кінцевих споживачів. Усе, що я бачу на практиці, свідчить про те, що Windows Vista краще було б взагалі не виходити зі стадії розробки", - сказав Барт.
За оцінками незалежних експертів, навіть мінімально можлива конфігурація Windows Vista майже на 40% повільніша від Windows XP. "Продуктивність Vista - це перманентна проблема. З погляду бізнесу, дана ОС є тим фундаментом, на якому ґрунтується необхідність покупки нових дорогих процесорів і пам'яті", - резюмував Барт.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас