Жуляни допоможуть Борисполю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жуляни допоможуть Борисполю

231
В "Міжнародному аеропорті "Київ" (Жуляни) почався капітальний ремонт всієї інфраструктури. На думку генерального директора, реконструкція дозволить значно розвантажити аеропорт у Борисполі.
Після проведення тендера право реконструкції злітно-посадкової смуги (ЗПС), рулежних доріжок, місць стоянки повітряних суден і перону дісталося дорожньо-будівельному підприємству "Південнозахіддорбуд" (Вінниця). Тендерні вимоги до учасників були досить строгими: 90% обсягу робіт організація повинна виконати самостійно, без субпідрядника. Також обов'язковою умовою була банківська гарантія в розмірі 1 млн. грн. Ремонт ВПП буде проводитися за бюджетні гроші, відповідно до програми підготовки до фінальної частини Євро-2012.
"Кошти в розмірі 64 млн. грн. повинні надійти цього року, а доти забудовник буде використовувати власні", - повідомив "і" гендиректор аеропорту "Київ" Сергій Нікіфоров. Реконструкція аеродромної інфраструктури вже почалася, а закінчиться в листопаді поточного року. Таким чином, аеропорт зможе приймати літаки типу Boeing-737 та Airbus A320. "Це дозволить розвантажити бориспільський аеропорт, що буде розвиватися як хаб і зможе конкурувати із Франкфуртом, Домодєдово, Стамбулом. А аеропорт у Жулянах буде більш зручний для пасажирів бюджетних авіакомпаній, для туристів, - додав гендиректор. - Для бізнес-авіації ми маємо намір у наступному році побудувати окремий термінал зі східного боку аеропорту".
Також у КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) буде замінено світлосигнальне обладнання. З восьми компаній, що брали участь у тендері, перемогла "AFL Імпекс Україна", дочка чеської компанії, що займається установкою освітлювального обладнання AFL Impex.
У цей момент ведеться збір інформації для проектування аеровокзалу, будівництво якого почнеться в наступному році. "Завдяки тому, що проектні роботи були проведені за власні кошти і задовго до відкриття програми підготовки до Євро-2012, ми можемо спокійно освоювати виділені гроші і здамо всі роботи до середини 2010 р.", - відзначив Нікіфоров. За його словами, пропускна здатність нового аеровокзалу складе 500 пасажирів на годину, що дозволить досягти річного пасажиропотоку 1 млн. чоловік.
Голова Центру політичного та економічного аналізу Олександр Кава вважає, що в аеропорту в Жулянах відмінні перспективи розвитку як так званого сіті-аеропорту, що стане зручним для ділових людей. "У міський аеропорт будуть літати, у першу чергу, бізнес-авіація, а також чартерні, регіональні та середньомагістральні рейси. До того ж, подовження смуги не вимагає великих інвестицій, адже покриття було побудовано ще 10 років тому. Через те, що не були перенесені багато інфраструктурних об'єктів, частина смуги не використовувалася", - відзначає Кава.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас