Які послуги купують і продають українські регіони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які послуги купують і продають українські регіони

Казна та Політика
200
Держкомстат оприлюднив дані щодо імпорту-експорту послуг в I півріччі. Лідер з експорту - Одеська область. Регіон заробив на ньому більше 740 мільйонів доларів.
Це на 57% більше, ніж за такий же період 2007 року. Як пояснили в управлінні зовнішньоекономічної діяльності Одеської обладміністрації, приріст забезпечили сім морських портів, які дають 75% усього вантажообігу країни. "В I півріччі порти забезпечили 91% усього обсягу торгівлі послугами. А це 677,9 мільйона доларів", - повідомили в обладміністрації.
На послугах у сфері нерухомості область заробила 27,6 мільйона доларів. У той же час за півроку регіон придбав транспортні послуги на 73,7 мільйона доларів. Як пояснили одеські чиновники, кошти витрачали в основному на обслуговування наших суден за кордоном.
Найбільше негативне сальдо торгівлі послугами в Харківської і Запорізької областей. Показники склали відповідно 52,3 та 51,2 мільйони доларів.
Сальдо Вінницької області склало 12,8 мільйона. За словами заступника начальника управління міжнародного співробітництва Вінницької обладміністрації Володимира Мережка, причина - високий попит у регіоні на деякі види іноземних послуг.
"Негативне сальдо утвориться за рахунок імпорту послуг, які стосуються операцій з нерухомістю та обробної промисловості", - пояснив Мережко. Так, у минулому півріччі регіон активно купував послуги в Кіпру, Австрії, Німеччини, сусідньої Польщі і Сполучених Штатів. Продає ж Вінниця консалтингові послуги та медичну освіту, що дає Вінницький медуніверситет.
Кіровоградська область зберегла позитивне сальдо торгівлі. В I півріччі експорт із регіону перевищив імпорт на 5,7 мільйона доларів. В основному кіровоградці заробляли на авіаційних перевезеннях. Купувати ж довелося послуги в сфері нерухомості.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас